Регистрация

Фазани със сини сливи и бекон

Фазани със сини сливи и бекон
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4959

Уникатен плътен сос залива фазанско месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 фазана
  • 4 ивици пушен шарен бекон, нарязан на ситно
  • 1/2 бутилка плътно червено вино 
  • 100 мл зеленчуков бульон
  • 1 голяма или 2 малки глави лук, нарязани на ситно
  • около 16 сини сливи, едро нарязани
  • парче на леденостудено масло, за соса

Начин на приготвяне:

1. Изпечете фазаните според инструкциите на опаковката – обикновено се пекат за около час на 200 С.

За соса:

1. Запържете лука за 2-3 минути на средно силен котлон, бъркайте постоянно и гответе докато стане прозрачен.

2. Прибавете бекона и продължете да готвите като разбърквате от време на време – около 2-3 минути или докато беконът започне да се зачервява.

3. Прибавете сливите, виното и бульона.

4. Оставете да поври на слаб огън докато сосът стане сравнително гъст – докато ври, се образува кожица, която трябва да премахвате.

5. Накрая прибавете към соса маслото, което ще придаде добра хомогенност и блясък на чудния ви сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (8)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта