Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Фазан

admin Публикувана от admin | 22.02.2008
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Фазан

Списък на необходимите продукти:

1 фазан
200 г гъби
2 моркова
1 глава лук
1 в. ч. бяло вино
6-7 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 ч. л. сол
олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Фазанът се почиства, нарязва се на порционни парчета и се запържва в сгорещено олио. Лукът се нарязва наедро, морковите - на кръгчета и се прибавят към месото.

2. Гъбите се нарязват наедро и се поставят в тенджерата, наливат се виното и 2 ч. ч. кипнала вода.

3. Ястието се подправя с черен пипер и дафинов лист, посолява се и се задушава 30-40 минути на тих огън. Преди сервиране се поръсва с копър.

Абонамент за бюлетин