Фазан с ябълки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Фазан с ябълки1 / 2
15/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
3
"Вкусно предложение от Френската кухня, на което няма да откажете - фазан с ябълки"

Необходими Продукти

  • фазан - 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • боровинки - 2 с.л.
  • лимонов сок
  • масло - 25 гр.
  • черен пипер
  • канела
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фазанът се приготвя и изпича.

Ябълките грижливо се обелват. Изрязва се капаче от ябълката. Семената се отстраняват и ябълките се издълбават, като се внимава дъното им да се запази здраво. Поставят се в съд, намазан с масло, и до половината се наливат с вода и сок от лимон. След това ябълките се покриват с хартия, намазана с масло, и се пекат на фурна, като се внимава да не се разпаднат.

Половината от боровинките се изстискват. Сокът им се вари с щипка канела, докато се посгъсти. Сгъстеният сок се съединява с останалите цели боровинки и се държи на топло. Като се опекат, ябълките внимателно се изваждат от тавичката и се изцеждат. Пълнят се с боровинките и се сервират около фазана.

Сокът от печения фазан се обезмаслява с няколко лъжици плодов сок или вода, като се оставя да кипне. Поднася се в сосиера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: